Vino la teatru și fii păpușarul propriului tău avatar digital!

 

Imaginează-ți că ești departe de cineva de care îți este foarte dor. Poate că vă despart mii de kilometri și nu aveți posibilitatea să vă vizitați fizic. E adevărat, internetul ne-a dat aplicații precum Skype, iar accesibilitatea acestora ne ajută să-i vedem pe cei dragi prin micile ecrane ale laptopurilor sau chiar ale telefoanelor. Dar ce ai face dacă tehnologia ți-ar da posibilitatea să-l îmbrățișezi pe cel de departe, prin intermediul unui avatar digital? Vino la teatru și află alături de echipa proiectului european „Tele-Encounters”.

Teatrul „George Ciprian” din Buzău are plăcerea să invite spectatorii în zilele de 25 și 26 februarie a.c. să ia parte la un experiment digital aparte, care face parte din viitorul spectacol produs în cadrul proiectului „Tele-Encounters”. Spectacolul va fi regizat de Marina Hanganu (director artistic), Ion Mircioagă (regizor asociat) și Javier Galindo (regizor Spania). Celor care vor veni duminică între orele 13-20 și luni, în intervalele 10:00-13:00 și 14:00-20:00, li se va repartiza un partener prezent și el la experiment, dar aflat fizic într-o altă încăpere a teatrului. Cei doi participanți vor interacționa prin intermediul instalației noastre și cu ajutorul internetului. Este o experiență care îmbină ultimele tehnologii digitale.

Prin intermediul dispozitivului Kinect, veți putea experimenta teleprezența, conceptul care stă la baza viitorului spectacol din care face parte instalația realizată de Mindscape Studio. Dispozitivul Kinect este o cameră de filmat care citește adâncimea imaginii, nu doar culorile, și care transformă silueta participanților din raza sa de acțiune într-o animație controlată direct de aceștia. Participanții capătă un avatar pe care îl pot manipula precum niște păpușari.

Le sugerăm celor care doresc să dea curs invitației noastre să vină însoțiți de un partener, pentru a se putea bucura din plin de experiența prezenței mediate de tehnologie. Cei prezenți vor putea să danseze, să vorbească, să se îmbrățișeze, totul prin intermediul avatarelor digitale și astfel să renegocieze conceptului de distanță, într-o lume în care tehnologia pare să-i schimbe din ce în ce mai mult sensul.

Intrarea este liberă. Nu e necesară rezervarea, veniți pur și simplu când puteți în intervalul stabilit în cele două zile. Loc de întâlnire: sala Teatrului „George Ciprian”.

Realizare și concept tehnologic: Mindscape Studio (Multimedia design: Cristian Iordache și Dragoș Vasiloaia, Tehnică sound: Florin Ciocan)

Concept artistic: Marina Hanganu și Ion Mircioagă

Asistență tehnică Teatrul „George Ciprian” Buzău: Gabriel Ilie (maestru sunet), Gheorghe Ilie (video)

Proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Realizat cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

Lider: Teatrul „George Ciprian” Buzău (RO), Parteneri: Universitatea Catolică „San Antonio” din Murcia (ES) și Municipalitatea din Lousada (PT).